Lüksemburg Vize Rehberi: Lüksemburg vizesi nasıl alınır?

Lüksemburg Vize Rehberi: Lüksemburg vizesi nasıl alınır?

Lüksemburg vizesi başvuruları, Lüksemburg Konsolosluğuna şahsen veya Lüksemburg konsolosluk çıkarlarını temsil eden bir Schengen eyaletinin konsolosluğu aracılığıyla yapılmalıdır.

Lüksemburg konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde, başvurular Lüksemburg konsolosluk çıkarlarını temsil eden bir Schengen ülkesinin konsolosluğu aracılığıyla yapılabilir. Lüksemburg Schengen vizesi işlem süresi genellikle 15 gündür, ancak bazı durumlarda 45 güne kadar uzayabilir.

Fransa, Belçika ve Almanya arasında yer alan Lüksemburg, 626.000 nüfuslu küçük, ağırlıklı olarak Fransızca konuşulan bir ülkedir. Lüksemburg, ulusal dili Lüksemburgca’ya ek olarak, Fransızca ve Almanca’yı resmî dil olarak tanır; kültürü, her iki etkinin eşsiz bir karışımıdır.

Hem toprak hem de nüfus bakımından Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburgluların yarısından fazlası yabancı. Resmî olarak Lüksemburg Büyük Hollandalısı olan anayasal demokrasi, bir Büyük Dük tarafından yönetilen büyük ölçüde törensel bir kraliyet ailesini elinde tutuyor.

Lüksemburg’un küçük toprakları ve demografisi, büyük uluslararası varlığını yalanlıyor.

Başkenti Lüksemburg Şehri, yalnızca dört resmî AB başkentinden biri ve aynı zamanda AB’nin en önemli yargı organının merkezidir: Avrupa Birliği Adalet Divanı. Surları ve eski mahalleleri UNESCO Miras Alanıdır ve şehrin Avrupa’nın en geniş kalelerinden biri olarak tarihinin bir kanıtıdır.

Dünyada kişi başına düşen en yüksek GSYİH’lardan birine sahip olan Lüksemburg, bir bankacılık merkezi olarak da bilinir. Bu küçük ama önemli ülkeye seyahat edenler, tarihi mimarisinin, geniş ormanlarının ve doğa koruma alanlarının ve eşsiz Fransız-Alman kültürünün ve mutfağının tadını çıkarabilirler.

Ayrıca: Avusturya vizesi nasıl alınır

Lüksemburg Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Lüksemburg Schengen vizeniz için gereken tüm belgeler büyük harflerle doldurulmalı, tamamlanmış/çevrilmiş (resmî bir tercüman aracılığıyla) Fransızca, Almanca veya İngilizce’ye yapılmalıdır. Lüksemburg’a yapılacak tüm Schengen vize başvuruları aşağıdaki Temel Gerekli Belgeleri içerecektir:

  • Geçerli pasaport
  • Pasaport boyutunda fotoğraflar
  • Başvuru Formu
  • Parmak izleri (biyometrik veriler)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize ücreti

Gezinizle ilgili materyaller:

  • Ziyaret nedeni
  • Nerede kalacağınız (konaklama)
  • Seyahatinizi nasıl finanse edeceksiniz (finansal)
  • Vizeniz geçersiz hale gelmeden/süresi dolmadan Lüksemburg’dan ayrılacağınızın kanıtı. Bu genellikle ücretli bir gidiş-dönüş uçak bileti (dönüş kanıtı) şeklindedir.
  • Lüksemburg’daki referans kişinizden yasallaştırılmış resmî bir yükümlülük mektubu. Lüksemburg Dışişleri Bakanlığı zorunlu olmamakla birlikte, başvuru sahiplerine bu formu göndermelerini şiddetle tavsiye etmektedir.

Lüksemburg Schengen vize ücretleri 2024

Bir yetişkin için standart Lüksemburg Schengen vizesi ücreti 80 Euro’dur. Bazı başvuru sahipleri (çoğu öğrenci, 6 yaşından küçük çocuklar) tüm vize ücretlerinden muaftır.

Lüksemburg’a bir Schengen vizesi almak için, muhtemelen vize başvurunuzla birlikte bir hizmet ödemesi göndermeniz gerekecektir -bu, vize ücretinden ayrı bir maliyettir. Vize reddi durumunda bu ücretlerin iade edilmediğini lütfen unutmayın.


Bir yorum yazın

Ankara Haber Online sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et